Biskut Epal

0 komen



Bahan Doh :
  • 500g tepung gandum
  • 315g butter/marjerin
  • 2 biji telur
  • 1 biji kuning telur
  • Pewarna hijau
  • Cengkih
Cara :
  1. Satukan tepung gandum dengan butter/marjerin. Ramas rata dengan hujung jari.  Ketepikan.
  2. Kacau telur dan pewarna hijau.
  3. Masukkan telur dalam adunan sehingga menjadi doh.
  4. Bulatkan doh dan isi inti jem. Bulatkan dan lekukkan diatas bebola.
  5. Sapu atas bebola dengan telur berwarna hijau dan letak cengkih.
  6. Bakar pada suhu 180 selama 15 minit.

Bahan Inti :
  • Nenas
  • Gula
  • Pewangi Rose/kulit kayu manis
  • Tepung jagung
Cara :
  1. Parut nenas dan masukkan semua bahan. Kacau sehingga kering.
 Kuantiti : 150 biji saiz sederhana.


If you like this post, please share it!
Digg it StumbleUpon del.icio.us Google Yahoo! reddit

No Response to "Biskut Epal"

Post a Comment

AnDa YaNG Ke-